A2-Zuivel

Bijzondere melk

Wie kent de slogan ‘melk is goed voor elk’ nog?

Helaas zijn melk – en andere zuivelproducten – door voedselintolerantie allang niet meer goed voor ‘elk’. Daarom hebben wij ons op Erve Slendebroek volledig toegelegd op de productie en verwerking van zogenoemde A2-melk. En nee, dat heeft niets met een snelweg te maken, maar alles met de genen van het rundvee en de bijzondere – natuurlijke – samenstelling van de geproduceerde zuivel.
Dat, gecombineerd met verantwoord en duurzaam ondernemen, creëert zuivel die anders is qua samenstelling dan gebruikelijk. Veel mensen die koemelk moeilijk verdragen blijken wél van onze zuivel te kunnen genieten.

A2-melk is uniek in Nederland. De vertering van deze melk en zuivelproducten verloopt anders en blijkt voor veel mensen, ook voor hen die doorgaans problemen hebben met koemelk, goed te verteren. A2-melk wordt geproduceerd door koeien die daarvoor op basis van hun natuurlijke DNA geselecteerd zijn, en heeft niets te maken met genetische manipulatie. Deze bijzondere erfelijke eigenschap, gecombineerd met een ecologisch verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering, zorgt voor zuivel met unieke eigenschappen. Bovendien komt het verantwoorde voedselbeleid de smaak en de bijzondere samenstelling van onze zuivel ten goede. Onze koeien eten veel diverse grassoorten en kruiden en krijgen géén voeding waarvan het genetisch materiaal (DNA) op kunstmatige wijze is aangepast.

Lees hier meer over A2-zuivel >