Omgeving

Onze boerderij ligt midden in de polder Sekdoorn.

De polder is gelegen tussen de Soestwetering en het Overijssels kanaal.  Midden door de polder loopt de spoorlijn Zwolle – Almelo

Erve Slendebroek ligt in het noordelijke deel van de polder en is bereikbaar via de Kanaalweg langs het Overijssels kanaal.

Een prachtig rustpunt voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers.

Op de fiets
Het zuidelijke deel van de polder is een gebied waar de natuur volop de ruimte krijgt. Amfibieën, libelles en juffers, maar ook de kievitsbloem, eenden, reigers en de zeldzame kwartelkoning voelen zich hier heel prettig. Fietsliefhebbers kunnen volop genieten van het natuurgebied. Op de nieuwe dijk langs de Soestwetering is een betonnen fietspad aangelegd van drie meter breed. Halverwege duikt het fietspad de polder in, loopt verder langs de paaibaai met vogelkijkhut en sluit bij de spoortunnel naadloos aan op de bestaande fietsroute. Het nieuwe fietspad maakt onderdeel uit van het ‘Rondje Zwolle’. Erve Slendebroek is een rustpunt voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers.

De Sekdoornse plas is een eldorado voor allerlei vogels. Vanuit de vogeluitkijkhut heb je een mooi zicht op de vele vogels in de polder. Ook is er een zwaluwenwand aangelegd. De vogelkijkhut is te bereiken vanaf het fietspad, verlengde Aalvangersweg vanuit richting Laag Zuthem en vanaf Zwolle Zuid via het fietstunneltje bij de Sekdoornse Plas. De kijkhut is niet bereikbaar met de auto.

Bij de kijkhut zijn een aantal informatiepanelen geplaatst waar u informatie krijgt over het gebied.