Open dag

Vrijdag 3 mei, 10.00 - 16.00 uur

Bezoek onze open dag!

Melk en andere zuivelproducten zijn door voedselintolerantie helaas allang niet meer goed voor ‘elk’. Dat het ook anders kan, bewijzen wij van Erve Slendebroek. Ons boerenbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie en verwerking van zogenoemde A2-melk. En nee, dat heeft niets met een snelweg te maken, maar alles met de genen van ons rundvee en de bijzondere, natuurlijke samenstelling van onze geproduceerde zuivel. Veel mensen die koemelk moeilijk verdragen blijken namelijk wél van onze zuivel te kunnen genieten. Dat maakt ons bedrijf (nabij Zwolle) uniek in Nederland. 

Tijdens de open dag op vrijdag 3 mei wordt u wegwijs gemaakt in het gedachtengoed van ons bedrijf. Daarnaast vormen diverse standhouders een gezellige streekmarkt waar u volop kunt genieten van diverse lekkernijen. Ook is er volop vermaak voor uw kinderen. U bent van harte welkom! 

Routebeschrijving

De boerderij is goed te bereiken, alleen doen navigatie systemen nog wel eens wat moeilijk.
– Rijd u op uw navigatie, voer dan Kanaalweg 8 of 10 in, hebt u uw bestemming bereikt dan rijd u door naar huisnummerbord 18 / 20.
– U kunt ook de ANWB borden volgen naar Industrieterrein De Marslanden. Deze zijn onderverdeeld met cijfers en letters, via G 6 kunt u het industrieterrein aan de achterzijde verlaten via de Telfordstraat, u rijd dan zo de Kanaalweg op.
De Kanaalweg is gesloten voor motorvoertuigen, maar er geld een uitzondering voor bestemmingsverkeer.

Van gras tot glas!

Een gezonde bodem is de basis voor de beste zuivel, dat is de overtuiging van de fam. Visscher.
Naast het onderscheidende A2-melkeiwit is de zuivel van Erve Slendebroek ook bijzonder vanwege de aandacht voor de bodem en de omgeving.
Het bedrijfssysteem is in de afgelopen jaren sterk gewijzigd, en richt zich nu vooral op de natuurlijke samenhang als een geheel.
Het stimuleren en voeden van het bodem leven is van cruciaal belang voor voldoende en gezonde voeding voor het vee.  
Bij de Oorsprong, importeur en distributeur voor Multikraft producten in Nederland, geeft u graag uitleg over de rol van EM (effectieve micro-organismen) daarbij.
In samenwerking met Loonbedrijf Jansen wordt gedemonstreerd en uitgelegd hoe organische reststromen tot waardevol voedsel voor het bodemleven, en uiteindelijk tot hoogwaardige planten voeding omgewerkt kunnen worden.

Er zijn koeien, maar hoe zit het nou met de stier? Wil meer weten van een balancerende koe? Of was het nou een evenwichtige koe? Veecom vertelt je er alles over.
Als een koe gras eet, komt er aan de andere kant vanzelf melk uit, toch?  Of komt er nog net iets meer bij kijken? Wat kun je doen om een koe gezond te houden en voor welke uitdagingen staat de boer van Erve Slendebroek wanneer hij zijn koeien zoveel mogelijk gras wil laten eten? Vraag het aan de mannen van veevoeder coöperatie De Eendracht.  
Uiteraard schenken we ook aandacht aan het  klimaat en de omgeving. Hierbij kunt u denken aan groene stroom en biodiversiteit. Agro-NRG vertelt u graag meer over duurzame stroom.
Hoe gaan we om met de ons gegeven aarde? Hoe zit het eigenlijk met de weidevolgels en met alle andere grotere en kleinere beestjes in de natuur? Wat kunnen we doen voor een natuurlijk evenwicht? Kom naar onze open dag en laat je informeren!

Hoe komt de melk nu uit de koe, en hoe wordt deze melk verwerkt tot heerlijke verse zuivel? MTEC B.V. kan u daar alles over vertellen. Het bedrijf verzorgt in de regio de verkoop, installatie, onderhoud en service van Fullwood melkapparatuur en Packo melkkoeltanks en ijswaterkoelsystemen.
En hoe leuk is het om zelf eens te proberen een koe te melken?

Maar er is nog veel meer: ponyrijden of een demonstratie paardencoaching door Horse4life coaching, en een heuse touwslagerij waar je misschien wel je eigen springtouw kunt maken. Daarnaast is de boerderij dé plek om lekker te spelen, speciaal voor jullie is er een heel bijzondere koe aanwezig!

Het is niet alleen leerzaam en razend interessant, er is ook gedacht aan de innerlijke mens. Op onze heuse streekmarkt zijn tal van (h)eerlijke producten verkrijgbaar, dus niet alleen onze heerlijke A2-Zuivel maar nog veel meer! Wat dacht u van de heerlijke pannenkoeken van Heerlijk uit de streek, of een lekker stukje vlees van Jager&Boer? Fantastische seizoensgroenten worden u aangeboden door Tuin Salland. Verder is er heerlijk fruit en lekkere honing verkrijgbaar. KOOZAA biedt u haar duurzame verzorgingsproducten aan. Daarnaast wordt u in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de Hof van Breecamp, een nieuw concept in deze regio voor duurzame voeding.

Laat je inspireren door Sjoukje Altenburg die van oud hout de prachtigste schilderijen maakt!

Kortom, een reuze interessante dag vol van leuke activiteiten.

Graag tot ziens op onze open dag!
Vrijdag 3 mei van 10.00 tot 16.00 uur
.