Open dag

Bezoek onze open dag op vrijdag 3 mei

Melk en andere zuivelproducten zijn door voedselintolerantie helaas allang niet meer goed voor ‘elk’. Dat het ook anders kan, bewijzen wij van Erve Slendebroek. Ons boerenbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie en verwerking van zogenoemde A2-melk. En nee, dat heeft niets met een snelweg te maken, maar alles met de genen van ons rundvee en de bijzondere, natuurlijke samenstelling van onze geproduceerde zuivel. Veel mensen die koemelk moeilijk verdragen blijken namelijk wél van onze zuivel te kunnen genieten. Dat maakt ons bedrijf (nabij Zwolle) uniek in Nederland. 

Tijdens de open dag op vrijdag 3 mei wordt u wegwijs gemaakt in het gedachtengoed van ons bedrijf. Daarnaast vormen diverse standhouders een gezellige streekmarkt waar u volop kunt genieten van diverse lekkernijen. Ook is er volop vermaak voor uw kinderen. U bent van harte welkom! 

Routebeschrijving

De boerderij is goed te bereiken, alleen doen navigatie systemen nog wel eens wat moeilijk.
– Rijd u op uw navigatie, voer dan Kanaalweg 8 of 10 in, hebt u uw bestemming bereikt dan rijd u door naar huisnummerbord 18 / 20.
– U kunt ook de ANWB borden volgen naar Industrieterrein De Marslanden. Deze zijn onderverdeeld met cijfers en letters, via G 6 kunt u het industrieterrein aan de achterzijde verlaten via de Telfordstraat, u rijd dan zo de Kanaalweg op.
De Kanaalweg is gesloten voor motorvoertuigen, maar er geld een uitzondering voor bestemmingsverkeer.

Van gras tot glas!

Een gezonde bodem is de basis voor de beste zuivel, dat is de overtuiging van de fam. Visscher.
Naast het onderscheidende A2-melkeiwit is de zuivel van Erve Slendebroek ook bijzonder vanwege de aandacht voor de bodem en de omgeving.
Het bedrijfssysteem is in de afgelopen jaren sterk gewijzigd, en richt zich nu vooral op de natuurlijke samenhang als een geheel.
Het stimuleren en voeden van het bodem leven is van cruciaal belang voor voldoende en gezonde voeding voor het vee.  
Bij de Oorsprong, importeur en distributeur voor Multikraft producten in Nederland, geeft u graag uitleg over de rol van EM (effectieve micro-organismen) daarbij.
In samenwerking met Loonbedrijf Jansen wordt gedemonstreerd en uitgelegd hoe organische reststromen tot waardevol voedsel voor het bodemleven, en uiteindelijk tot hoogwaardige planten voeding omgewerkt kunnen worden.